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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
22/03/1999 |
Data da última atualização: |
25/08/2010 |
Autoria: |
ARRUDA, F. de A. V. |
Título: |
Estudio del valor nutritivo nitrogenado de subprodutos del maiz derivados de la industria del almidon y destilerias, pararuminantes. |
Ano de publicação: |
1992 |
Fonte/Imprenta: |
Madrid: Universidad Politecnica, 1992. |
Páginas: |
215 p. |
Idioma: |
Espanhol |
Notas: |
Tese Doctoral. |
Conteúdo: |
El trabajo de investigacion fue realizado para evaluar la degradabilidad ruminal de la proteina bruta (PB) y la digestibilidad intestinal de la proteina bruta no degradada en el rumen de 22 subproductos de de la industria de almidon y 3 granos secos de destileria (ddg). Tambien se han pretendido establecer ecuaciones de predicion para la degradabilidad ruminal de la proteina bruta (PB) y de la materia seca (MS). |
Palavras-Chave: |
Subprodutos. |
Thesagro: |
Arroz; Digestibilidade; Oryza Sativa; Ruminante; Valor Nutritivo. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01017nam a2200205 a 4500 001 1055018 005 2010-08-25 008 1992 bl uuuu m 00u1 u #d 100 1 $aARRUDA, F. de A. V. 245 $aEstudio del valor nutritivo nitrogenado de subprodutos del maiz derivados de la industria del almidon y destilerias, pararuminantes. 260 $aMadrid: Universidad Politecnica$c1992 300 $a215 p. 500 $aTese Doctoral. 520 $aEl trabajo de investigacion fue realizado para evaluar la degradabilidad ruminal de la proteina bruta (PB) y la digestibilidad intestinal de la proteina bruta no degradada en el rumen de 22 subproductos de de la industria de almidon y 3 granos secos de destileria (ddg). Tambien se han pretendido establecer ecuaciones de predicion para la degradabilidad ruminal de la proteina bruta (PB) y de la materia seca (MS). 650 $aArroz 650 $aDigestibilidade 650 $aOryza Sativa 650 $aRuminante 650 $aValor Nutritivo 653 $aSubprodutos
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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Registro |
Volume |
Status |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
16/05/2017 |
Data da última atualização: |
30/03/2023 |
Autoria: |
REIS, E. F.; PINTO, J. F. N.; ASSUNÇÃO, H. F. da; SILVA, D. F. P. da. |
Afiliação: |
EDÉSIO FIALHO DOS REIS, UFGO; JEFFERSON FERNANDO NAVES PINTO, UFGO; HILDEU FERREIRA DA ASSUNÇÃO, UFGO; DANIELLE FABÍOLA PEREIRA DA SILVA, UFGO. |
Título: |
Genetic diversity of macaúba fruits from 35 municipaities of the state of Goiás, Brazil. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 4, p. 277-282, abr. 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Notas científicas
Título em português: Diversidade genética de frutos de macaúba provenientes de 35 municípios de Goiás. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the genetic diversity of macaúba (Acrocomia aculeata) accessions from 35 municipalities of the state of Goiás, Brazil, in order to obtain information about the genetic variability and to provide subsidies for the commercial deployment of the culture in the Midwestern region of Brazil. The bunches were harvested with ripe fruits. The following were evaluated: fruit and almond lengths and diameters; the weights of fruits and almonds; the average number of almonds, as well as the oil contents in the almond and in the dehydrated fruit. The parameters that indicated significant contributions to the variability were fruit weight, fruit width, fruit length, and oil content in the almond. |
Palavras-Chave: |
Agroenergia; Agroenergy; Almond quality; Divergence; Divergência; Oleaginous seed; Qualidade da amêndoa; Semente oleaginosa. |
Thesagro: |
Acrocomia Aculeata. |
Thesaurus NAL: |
biodiesel. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/159909/1/Genetic-diversity-of-macauba.pdf
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Marc: |
LEADER 01710naa a2200289 a 4500 001 2069665 005 2023-03-30 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aREIS, E. F. 245 $aGenetic diversity of macaúba fruits from 35 municipaities of the state of Goiás, Brazil.$h[electronic resource] 260 $c2017 500 $aNotas científicas Título em português: Diversidade genética de frutos de macaúba provenientes de 35 municípios de Goiás. 520 $aThe objective of this work was to evaluate the genetic diversity of macaúba (Acrocomia aculeata) accessions from 35 municipalities of the state of Goiás, Brazil, in order to obtain information about the genetic variability and to provide subsidies for the commercial deployment of the culture in the Midwestern region of Brazil. The bunches were harvested with ripe fruits. The following were evaluated: fruit and almond lengths and diameters; the weights of fruits and almonds; the average number of almonds, as well as the oil contents in the almond and in the dehydrated fruit. The parameters that indicated significant contributions to the variability were fruit weight, fruit width, fruit length, and oil content in the almond. 650 $abiodiesel 650 $aAcrocomia Aculeata 653 $aAgroenergia 653 $aAgroenergy 653 $aAlmond quality 653 $aDivergence 653 $aDivergência 653 $aOleaginous seed 653 $aQualidade da amêndoa 653 $aSemente oleaginosa 700 1 $aPINTO, J. F. N. 700 1 $aASSUNÇÃO, H. F. da 700 1 $aSILVA, D. F. P. da 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 52, n. 4, p. 277-282, abr. 2017.
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Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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